woensdag 20 november 2013

Woensdag 20 november

Vanmorgen flinke drukte gehad. Ik heb Anne en de andere kinderen naar school gebracht, de was weggebracht naar twee engelen en schone mee terug genomen, toen weer naar huis waar Stefan al op het vriendje van Floris zat te passen die voor het eerst een dagje bij ons kwam spelen. Verder is er een lieve nicht van me op bezoek geweest. Dat was gezellig. Het was een "korte dag" dus vanmiddag was het een flinke drukte in huis. Helaas voelde Stefan zich vandaag een stuk minder goed.

Sinds gisterenmiddag heeft hij langzaamaan steeds meer pijn in zijn rechterzij gekregen. Omdat er voor zover wij weten op de scan niets nieuws en vreemds te zien was, hebben we geen idee waarvan het komen kan en wat we ermee aan moeten. Stefan heeft er wel zoveel pijn van dat hij er wat misselijk van wordt. Het is verdrietig en toch weer wat moeilijker wanneer er zoiets speelt. We zijn maar mensen en hoewel er feitelijk niets verandert met het ontstaan van zo'n klacht (het leven was en blijft in de handen van onze Heer) krijgt dan toch het kleine broertje van "wanhoop" een beetje een teen tussen de deur.

Er komen gedachten als: "Dit is waarschijnlijk de laatste Sinterklaas samen" en ook realiseren we ons plots hoe vreselijk veel we elkaar liefhebben. We willen helemaal niet uit elkaar. We hebben gebeden en gevochten om de kracht en de wijsheid om die teen weer tussen de deur vandaan te krijgen. Stefan leeft. Nu is hij er. Het is geweldig dat we sinterklaas 2013 wel samen zullen vieren en we zijn niet van plan onze lol te laten bederven door zo'n teen tussen onze deur. Eruit.

Een van de kinderen die ook wel had opgemerkt dat pappa vandaag aanzienlijk minder fit leek, stelde vanavond een vraag aan Stefan: "Pappa, als God toch van ons houdt, waarom laat Hij dit dan toe?"  Ga er maar aanstaan......... Stefan had geen antwoord: "Ik weet het niet, maar twijfel niet aan de goedheid van God". We weten het niet. We proberen maar gewoon te vertrouwen en te geloven dat God van ons houdt en het wel weet en we blijven Hem vragen.....

Oud lied waaraan we vaak denken de laatste tijd en die ik vaak op de gitaar speel:

Tekst:
Trust in the Lord with all your heart
Lean not on your own understanding
In all of your ways acknowledge Him
And He will make your path straight
Don't worry about tomorrow
He's got it under control
Just trust in the Lord with all of your heart
And He will carry you through

Lord, sometimes it gets so tough
To keep my eyes on You
When things are going rough
But when I turn my eyes up to the sky
And I hear Your voice it says to me
Trust in the Lord.....

So child do not be weary with the troubles
of this world I have overcome

Trust in the Lord ......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten