zondag 30 juni 2013

zondag 30-6

Een rijke en gezegende dag. Myrthe is gedoopt. Stefan is er helemaal bij geweest. Eerlijk gezegd heb ik hem in tijden niet zo fit gezien als vandaag. Na de doop en de gezellige koffietijd in de parochiezaal, was hij nog sterk genoeg om bij de maaltijd thuis te zijn, nog wat hout te hakken en de kinderen een verhaaltje te vertellen!!! Geen pijn en niet suf. en ... het was heerlijk weer. Alle reden om dankbaar te zijn.

Stefan, ik, onze zes kinderen en heeroom Robert
De eerste lezing die we gekozen hadden, en die Stefan voorlas, was uit Jezus Sirach (apocrief):
Mijn kind, wanneer je de Heer gaat dienen, bereid je dan voor op beproevingen. Laat je hart de juiste weg inslaan, laat het sterk zijn, en wind je niet op als de tegenspoed komt. Houd je aan Hem vast en laat Hem niet los: dan zul je uiteindelijk groter worden. Alles wat je overkomt moet je aanvaarden; je moet geduldig zijn in de gebeurtenissen die je vernederen. Want goud wordt in de oven beproefd, en de mens die God aangenaam is, in de oven van de vernedering. Vertrouw op Hem en Hij zal je helpen; bewandel rechte wegen en stel je hoop op Hem. 

Heftig voor de doop van een baby. Ons leven nu is ook heftig. Myrthes leventje is heftig. Met God samen, leefbaar en, zoals vandaag, heel mooi! Ons grootste verlangen voor onze kinderen: Dat ze zich aan onze Heer zullen blijven durven toevertrouwen. Vandaag weer een stapje gezet.

Alle mensen die geweest zijn of van een afstand hebben meegeleefd en gebeden ontzettend hartelijk dank. Het was een heel bijzondere dag.

- Maandag ik halve dag wat medisch
- Dinsdag twee jongsten consultatiebureau en diplomauitreiking van onze vriendin en steun,  Astrid
- Woensdagavond: Anne eindmusical waarna vakantie.
- vrijdag Stefan laatste pillen en aanvang week pilvakantie, teven aanvang schoolvakantie van de kinderen


2 opmerkingen:

  1. Zeer mooie foto's van de laatste zegenmomenten voor jullie gezin. Ik blijf bidden voor een volledige genezing! Proficiat met Myrthe en Anna die de 'Meter' mocht zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Stefan en Lisette,

    Toen ik laatst hoorde over Stefans ziekte moest ik meteen aan een bepaalde heilige denken. Het is een kleine heilige: Little Nelly of Holy God, een heilige van 5 jaar jong! Zij verloor op jonge leeftijd haar moeder en haar vader kon vervolgens niet voor haar en de andere kinderen zorgen em zo werd zij opgevoed door zusters. Nu dacht ik: deze kleine Nelly weet dus hoe moeilijk het is om je mama of papa te verliezen op jonge leeftijd en wil vast wel aan de goede God vragen of deze papa (Stefan) mag blijven leven!
    En voor jullie kinderen spreekt het misschien extra aan om via een "kind-heilige" te bidden voor papa.
    Hier een link naar een pagina over haar:
    http://www.mysticsofthechurch.com/2011/03/nellie-organ-little-nellie-of-holy-god.html
    Wij zullen ook voor jullie bidden.
    Heel veel hartelijke groetjes, ook namens Wim, van
    Bernice Velzeboer

    BeantwoordenVerwijderen