dinsdag 4 juni 2013

dinsdag

Vandaag een gesprek gehad in het ziekenhuis. We waren best nerveus. Eigenlijk hadden we verwacht de uitkomsten van  het oncologieoverleg van die ochtend te horen te krijgen. Het bleek echter een afspraak met de behandelend chirurg te zijn. De operatie is ook achteraf gezien zo goed verlopen als maar mogelijk is en het herstel ervan is wat ons betreft wonderlijk goed gegaan. Stefan kan en doet alles weer. Vandaag zijn ook de nietjes eruit gehaald. Bij Stefan blijken van de 28 lymfeklieren er 10 aangedaan te zijn. Zijn lever is aangetast met 10 of meer plekken. Er is spoed vereist voor vervolgbehandeling.

Dit was mogelijk binnen het MCA maar zelf gaan we liever naar een gespecialiseerd centrum zodat we het gevoel hebben dat we alles doen wat mogelijk is. Op ons verzoek worden we dan ook met spoed doorverwezen naar een ander behandelcentrum. Welk is nog niet helemaal helder. We zijn erg dankbaar dat vrienden ons helpen de best mogelijke zorg te vinden. Morgen wordt waarschijnlijk de knoop doorgehakt. Wij bidden voor wijsheid.

Binnen het gezin komt meer rust. Hoewel de kinderen nog wat van slag zijn, begint een nieuwe dagelijkse routine, met wat steun van buiten, toch wat terug te keren. De kinderen worden door schatten van medeouders van-en- naar school gebracht en gehaald en Astrid kwam oppassen. We beginnen ook wat beter te slapen. Zelf ben ik nog doorlopend van alles kwijt. Sleutels, portemonnee enz. Vandaag was verder een soort van normale dag. Myrthe heeft haar eerste inentingen gehad, Anne en Matthijs zijn aan de eerste avond van de avondvierdaagse begonnen en Floris heeft een slok benzine op en een hondenbrokje.  Daarna had hij dorst. Wat ik zeg, soort van normale dag verder.

We beginnen ons steeds meer te realiseren dat  (hoewel ik er vrijwillig echt niet voor gekozen zou hebben) deze tijd ook een hele mooie tijd voor ons gezin kan worden. Stefan en ik hebben in het verleden vele malen, in gebed, samen ons leven in de handen van onze Heer gelegd en uitgesproken dat Hij de Heer van ons leven zijn mag. Nu is het aan ons, om te laten zien, dat we dat meenden. Er zijn twee manieren om met deze heftige ziekte in ons gezin om te gaan:  We kunnen boos worden en opstandig en de "waarom" vraag stellen maar daarmee maken we het onszelf echt niet gemakkelijker. Of we kunnen het kruis dat ons wordt aangeboden vrijwillig aanvaarden en dragen (doet nog steeds pijn maar het draagt lichter). Tijdens Zijn leven vraagt Jezus vele malen aan zijn leerlingen of ze bereid zijn alles achter te laten en Hem te volgen en of ze bereid zijn de beker te drinken die Hij te drinken zal krijgen. Nu ligt die vraag bij ons. Bij Stefan op een andere manier dan bij mij en voor de kinderen ieder weer anders. Willen we Jezus volgen? Vaak kijk ik deze dagen naar het kruisbeeld dat in ons huis in vele kamers hangt. Een kruisbeeld met de lijdende Christus eraan. Ik voel me verbonden met Hem. Hij weet als geen ander wat we doormaken en vraagt ons om vertrouwen. We bidden om kracht om de weg te gaan die voor ons ligt. Dan wordt het weer gemakkelijker om in overgave "Uw wil geschiede" te bidden, zoals we zo vaak, zo achteloos deden.  Intussen blijven wij, en gelukkig velen met ons, Hem vragen of misschien een wonder ook in Zijn wil kan liggen......Heer genees Stefan. Ik geloof.




4 opmerkingen:

  1. Whahaha.....ik ben blij dat het gevoel voor humor er nog is: Mwah...slokkie benzine, hondenbrokje....normale dag...

    Blijf jullie positiviteit houden, doen jullie, lees ik. Alle goeds gewenst!! Fijn dat jullie vertrouwen in God niet afneemt, eerder toeneemt. !! Vanavond weer dubbel bidden voor jullie!!

    Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Stefan en Lisette,

    Al een paar keer heb ik een berichtje gestuurd maar het lukt me maar niet. In elk geval willen wij ons gebed aan jullie toe zeggen. De zusters bidden tijdens de dagleijkse Heilige Mis voor Stefan voor jou lisette en voor jullie gezin. Wij zijn ontzettend geraakt door de blogs die jullie schrijven.

    Wij willen graag de reliek van onze stichteres de Zalige Moeder Maria Teresa aanbieden. Die kan Stefan bij zich dragen tijdens dit proces. Wanneer jullie dit willen kunnen jullie mailen naar srelviramaria@carmeldcj.nl
    verder hebben we nog wat andere dingen die we graag voor jullie zouden doen, dit schrijven we echter liever via mail en dat is moeilijk gezien we die niet hebben.

    God is de Barmhartige Vader die neerkijkt op jullie, zoals Hij neerkeek op Zijn veelgeliefde Zoon aan het kruis. Maria staat met jullie onder dat zelfde kruis, ze vraagt met Jezus dat geloof waar jullie over schrijven.... maar ze beloofd ook dat ze bij jullie zal staan...als moeder van de lijdende... Moeder van de Kerk...

    Gods zegen,

    Zr. M. Luca

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Stefan en Lisette,

    Ook in Zwolle is het bericht van jullie situatie overgekomen.

    Weet dat wij meeleven en bidden. Ik zal heel speciaal voor jullie in Paray le Monial bidden en een kaarsje branden.

    Pierre Goursat: wil onze voorspreker zijn.

    Groetjes en Gods zegen,

    Trudi, Michel en Anique

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey lisette en stefan,

    Ben blij om te lezen dat het gezin weer zijn normale ritme begint te krijgen. Hier uit mamelis wordt voor jullie gebeden. Vader ambt vroeg persoonlijk naar jullie situatie. Veel wijsheid voor het kiezen van de juiste zorg. En ik heb ikerg genoten van jullie aanwezigheid afgelopen zaterdag. We spreken nog.

    Groet martijn.

    Ps. In gebed verbonden

    BeantwoordenVerwijderen