donderdag 26 september 2013

Donderdag 26 september

Enkele lichtpunten vandaag. We hebben vanmorgen een aardig blokje gewandeld. We, dat is Stefan, ik Floris en Myrthe in draagdoek. Dat ging. Niet goed maar het ging. Dat is dan alweer beter dan gisteren. Toen zou dat niet gegaan zijn.

Verder heeft Stefan wat kunnen werken vandaag. Min of meer knikkebollend van vermoeidheid, maar wel wat. Erg fijn om voor de Kerk te werken. Erg fijn om onze Heer dienstbaar te kunnen zijn.

Tot slot zijn we heel dankbaar voor onze collega's die  vandaag het gebeds- en vasten initiatief voor de gezondheid van Stefan en een andere zieke collega hebben geïnitieerd en voor de vele anderen die zich daarbij hebben aangesloten.
Bijzonder om te mogen weten dat mensen je zo in gebed dragen. Nog steeds krijgen we bemoedigende kaartjes en berichten van lieve mensen die betrokken zijn en voor ons bidden en met ons meedenken. Nog steeds hebben we het gebed en het meeleven hard nodig.

Het nieuws dat ons gezin zo volledig op zijn kop zette is iedere dag wanneer we wakker worden weer aanwezig. Steeds is het gat in ons hart daar. Geen moment bijna, leven we normaal. Zeker niet als Stefan weer een chemo heeft gehad waarvan je je afvraagt of het positief dan wel negatief bijdraagt. Vanavond had Stefan voor het eerst pijn op zijn hoofd. Dat betekent dat hij binnenkort zijn haren zal gaan verliezen. Hij zal zijn mooie dikke haardos, waar ik zo graag doorheen woel, kwijtraken. Geen idee of hij er lang genoeg zal zijn om het weer aan te groeien. We zien er toch wat tegenop. Nu kon hij nog overal komen zonder dat hij gelijk DE patiënt was. Dat zal straks moeilijker gaan.
Zoals Stefan al eerder schreef, van alles wordt ons gevraagd afstand te nemen. Er blijft menselijk gezien steeds minder over. Alleen de essentie blijft: Hij!
Steeds weer leggen we ons leven in de handen van de Heer en steeds weer hernieuwen we ons vertrouwen in Zijn liefde en goedheid voor ons en onze kinderen.
We plannen ons leven, maken wat afspraken maar zeggen er altijd bij: "Deo Volente"; Als God het wil. Als Hij het wil zullen we werken, Als Hij het wil zullen we leven. Als Hij het wil... Wij weten het niet. Hij wel. We wachten af en vertrouwen en hopen en vertrouwen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten