dinsdag 3 december 2013

Dinsdag 3 december

Stefan bracht Laurens naar bed. Hij kwam huilend naar beneden. Laurens bad: "Dank U lieve God dat pappa nog steeds leeft. Want daar heb ik voor gebeden." Hij voegde er aan toe: "Pappa ik begrijp waarom God dat gedaan heeft: Want wij hebben een hart en slechterikken hebben geen hart"...........

Tja,.... Vandaag hebben weer gehoord dat Stefan medisch gezien gewoon dood gaat. Wanneer weten we niet. Het gesprek met de behandelend arts over behandelmogelijkheden had ongeveer als enige uitkomst dat Stefan paracetamol kan nemen als hij pijn heeft. Al het andere werd hem ontraden.  Ik begrijp niet zo goed waarom hij ons wilde spreken. Hij nam wel ruim de tijd. We zijn er een uur geweest. Dat was erg prettig. Toch hadden we graag wat anders gehoord.

Enige dagen geleden bad Stefan over de mogelijkheden die er nog zouden zijn. Daarbij las hij in de bijbel. De tekst die min of meer openviel ging over het hoogachten van de arts. Hoewel de Heer de heelmeester is, heeft hij de mens verstand gegeven om de kruiden te gebruiken die Hij op de aarde laat groeien voor de genezing van kwalen. Dat was ongeveer de strekking. Ik weet niet meer waar die tekst stond.

We hebben besloten verder te zoeken naar behandelmogelijkheden. Stefan heeft twee soorten chemo geprobeerd. Die werkten niet goed uit. Er moet toch wat meer mogelijk zijn? We willen wel graag alles gedaan hebben wat mogelijk is. De kinderen en ik, we hebben Stefan zo lief en de laatste ct was helemaal zo slecht niet. We weten dat wetenschappelijk gezien er weinig hoop is maar God is de heelmeester. Hij kan door artsen en kruiden of therapieën werken. We gaan de grens over. Duitsland waarschijnlijk. Niet op een wanhopige manier maar omdat we denken dat we dat doen moeten voor nu. Geen idee met welke verwachting. Zijn wil geschiede.

We hebben vandaag van onze parochie gehoord dat we welkom zijn om daar een cursus "Theologie van het Lichaam" te geven. Het was al lang onze droom om dat gewoon in parochieverband te doen. Nu onze kans. We zijn dankbaar dat ze de mogelijkheid, de ruimte en medewerking bieden. Nu nog deelnemers. Alles Deo Volente

We vragen gebed om wijsheid en kracht..... en genezing

Geen opmerkingen:

Een reactie posten