dinsdag 10 december 2013

Dinsdag 10 december

Vandaag les gegeven...........Het laatste college van de reeks. Over twee jaar zijn deze lessen weer aan de beurt. Over twee jaar.... Met een heel dubbel gevoel gingen we erheen. In de auto namen we nog even de stof door. Daardoor werd "het gevoel" nog wat extra dubbel. Eschatologie: Het huwelijk in het perspectief van het hiernamaals; Hoe zit het met lichamelijkheid in de hemel en wat is er over van het huwelijk na dit leven? Totale overgave aan de wil van God en het uiteindelijk vrijwillig samenvallen van onze wil met die van onze Heer en schepper.....zoals een bruid en een bruidegom. Ronduit bizar om onze mogelijk laatste les hier als docentenechtpaar zo met "het hiernamaals" te eindigen. Toepasselijk. Dat wel. Erg toepasselijk. De lessen zijn meer geworden dan theorie. Dat mag duidelijk zijn. De terugweg was verdrietig. We zouden zo graag nog wat langer gehuwd zijn hier op aarde en samen doceren. We hebben elkaar zo ontzettend lief.

Maar Stefan voelt zich steeds beroerder. Steeds meer pijn in zijn voeten en slapper op zijn benen. Morgen weten we wat er aan de hand is.
Vandaag was een lange en drukke dag. Voor mij begon het om 5.00 uur. Myrthe.... Voor Stefan om 9.00 uur.
Vanmiddag kwam ik er achter dat al mijn geregel voor oppas voor de rest van de week een puinhoop was omdat ik het etentje van het werk op donderdag had gedacht. Dat klopte niet. Het bleek morgen al te zijn. Ik warhoofd :( Een stapel telefoontjes en een berg excuses en heel veel lieve mensen hebben het mogelijk gemaakt dat alles weer is goedgekomen.

Morgen dus een hele drukke dag. Morgenochtend bezoek, morgenmiddag de uitslag van de MRI scan direct gevolgd door een etentje van het werk. Of we daadwerkelijk in staat zijn naar het etentje te gaan hangt even van de uitslag van de scan en van Stefans fysieke conditie af. Ik ben heel benieuwd hoe we er morgenavond bijzitten. Van de uitslag verwachten we niet veel, wel van onze Heer. Hij is onze herder, ons ontbreekt niets. We verwachten veel van Hem. We wachten en verwachten.
In ieder geval zal het laat worden en de blog zal laat en kort zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten