zaterdag 2 augustus 2014

zaterdag 2 augustus

Ruim 5 weken na mijn operatie. Ik kan lopen (variƫrend meer of minder kreupel naar gelang mijn moeheid) staan, kort zitten en lang liggen. Ik praat gewoon, maak grapjes enz. Dus als je me ziet, denk je dat er niets aan de hand is. Wanneer er echter een kindje zich pijn doet of er iets geveegd of gepakt moet worden of er een of andere situatie ontstaat die iets van ingrijpen nodig heeft..... ben ik niet beschikbaar. Ik kan niets pakken dat zich onder dijbeenhoogte bevindt, ik kan niet optillen en knuffelen, geen pannetje water dragen.... Nog steeds is er dus 24 uur zorg nodig omdat huishouden er niet inzit en omdat kinderen nu eenmaal niet voorspelbaar zijn en vooral de kleinsten lichamelijke inzet nodig kunnen hebben op de vreemdste momenten.

Ik ben erg blij met de thuiszorg die ik gekregen heb. Alleen dat was niet genoeg. Al toen ik in het ziekenhuis terecht kwam besefte ik dat er heel veel zorg nodig zou zijn. Al biddend dacht ik aan een facebook berichtje dat ik kort daarvoor van een  facebookvriendin tegen was gekomen. Zelf had ik haar nog nooit ontmoet maar ik wist wel dat Stefan haar een aantal keer gesproken had in vergaderingen. Ook was me duidelijk geworden dat zij op dat moment niet iets duidelijks in haar leven te doen had omdat de staat waarin ze leefde tegen haar wil plots was opgehouden. Ik heb via facebook contact gezocht en hulp gevraagd. Zij bleek op haar beurt al tijden op voorspraak van .... jawel Stefan !!! te hebben gebeden dat haar situatie toch op een goede manier tot een oplossing zou komen. Menselijk gezien was de ontknoping van haar situatie pijnlijk. Toch achteraf is het een volkomen wonder dat alles zo gelopen is. Fieke, zo heet onze engel, woont al 5 weken bij ons in huis. Voor haar zijn wij een zegen en zij voor ons. We zien hoe wonderlijk God werkt en hoe bijzonder en grillig Zijn plan met onze levens soms kan lopen. Wanneer we het bidden van "Uw wil geschiede" echt menen, naar Zijn stem horen en Hem gehoorzaam volgen zal Hij onze weg recht maken. Onze Fieke-engel  is wel gewaarschuwd voortaan de voorspraak van een beproefde en lang overleden heilige te vragen en niet op voorspraak van een kersverse hemelbewoner te bidden -die nog belangen op aarde heeft. :)

Zo dankbaar voor de zegen die Fieke is. Zo dankbaar met het aanbod van de thuiszorg van liggend vervoer waardoor we toch met zn allen op vakantie konden. Zo dankbaar voor de fijne twee weken op een geweldige camping en zo dankbaar voor de lieve mensen op de camping die de kinderen en ons zo liefdevol hebben opgevangen toen ik daar met een ambulance werd opgehaald omdat ik een hartinfarct leek te hebben........dat was nu twee weken geleden.
Zo dankbaar dat ik geen hartinfarct bleek te hebben en mijn vakantie na anderhalve dag ziekenhuis kon hervatten. Dankbaar dat ik leef, dat ik danken kan, dat ik er voor mijn kinderen zijn kan en dat ik bovenal weten mag dat er niets gebeurt wat God niet toestaat en alles mee kan werken ten goede voor wie op God vertrouwt. ALLES!!!

Door omstandigheden was ik genoodzaakt om deze week voor een paar dagen naar het Celebrate festival af te reizen. Niet erg handig aangezien zitten nog steeds niet gaat. Maar er was weinig keus. Dus lag ik, zo goed en kwaad het ging als een zak aardappelen achterin de auto, terwijl Fieke reed met Myrthe naast zich. En Fieke achter het stuur..... Afijn na een lange lange reis.........
Hetzelfde festival waar ik vorig jaar met Stefan was en waar zo over hem gebeden is. Raar om er weer te zijn. Al die herinneringen. Fijn ook om er te zijn. Zoveel lieve mensen, zoveel geloof en diepgang. Al strompelend over het terrein heb ik aan verschillende dingen kunnen deelnemen. Het is een heel bijzondere tijd geworden.
Ik was zelf de laatste weken met al dat liggen door een wat donkere periode aan het gaan. Er kwam heel veel verdriet boven; mensen -en hun woorden over -mijn laatste zwangerschap -en de dood en het begraven van ons kindje tegelijk met Stefan. Zoveel pijn. Maar zacht en haast onmerkbaar is de genade van dankbaarheid en diepe vrede in de dagen op Celebrate weer in mijn hart teruggekomen. Ook Fieke is zeer gezegend, de kinderen hebben allen een geweldige tijd gehad en hebben veel van Gods liefde mogen ervaren. En toen de reis terug...... Ik: "Zijn we al voorbij de afsluitdijk?" Fieke: "ehhh we passeren net de afslag Lelystad Harderwijk" Ik: "???????"  Fieke kleintjes: "ja maar, bij Joure stond als enige bekende naam "Amsterdam" op de borden ik kon nergens anders heen"( huh huh, welke rotonde heeft maar 1 afslag???). We zijn weer veilig thuisgekomen....... na ruim 4,5 uur rijden.....Kan niet wachten tot ik weer beter ben.

We hebben een raar leven en er gebeurt veel en toch is het een leven. Ons gezin bruist van blijdschap een vrolijkheid. We missen Stefan, we maken veel mee maar we leven voluit dankzij de kracht van de levende en almachtige God die wonderen kan doen en vrede en blijdschap kan brengen in alle omstandigheden. We zijn een gezellig gezin met een hele lieve en zorgzame pappa in de hemel. We zien naar hem en onze hemelse Vader uit, tot die tijd leven we. Dankbaar