vrijdag 4 juli 2014

Vrijdag 4 juli

Maandag ben ik uit het ziekenhuis gekomen. Het was een erg warm welkom. Vrienden hadden voor een bed in de woonkamer gezorgd en Anne en Laurens hebben er een gezellig plekje van gemaakt. De kinderen hebben de oppaslapjesdeken en mijn afwezigheid niet eens als heel traumatisch beleefd. Het was gezellig thuis maar ze hadden me wel erg gemist. Ik ben bedolven onder knuffeltjes en iedereen kwam om de beurt bij me in bed liggen. Ik ben dankbaar voor het herstel van kracht in mijn been de afgelopen twee dagen. De prognose is goed. Ik mag een kopje koffie tillen....Myrthe is 10 kilo......Er is 24 uurper dag hulp nodig.

Ik vind zelf het gedeelte van pijn en een operatie gemakkelijker te dragen dan de onzekerheid in zorg en afhankelijkheid. Voor hulp in huis hebben we met verschillende instanties te maken. Nog nooit hebben we hulp vanuit een instantie nodig gehad. Rondom Stefans ziekte hebben vrienden en bekenden alles met ons gedragen.  De autonomie als gezin verdwijnt en af en toe wordt je echt niet fijn behandeld. Ik ervaar deze hele noodzaak toch best als vernederend en zwaar. Het ging zo ok en opeens....Wat is het leven dat je denkt op te bouwen kwetsbaar. Zo niet maakbaar.

Toch is het gezellig in huis. Toch overheerst dankbaarheid voor de kracht en die we ontvangen en de liefdevolle hulp die we uit verschillende hoeken mogen ontvangen. Er zijn in ieder geval ook weer volop uitdagingen om te groeien in vertrouwen in onze Vader die zich in deze tijd toch ook zeer liefdevol heeft laten zien en steeds weer een wonderlijk puzzelttje heeft gemaakt waardoor we weer opvang en zorg hadden. Uitdagingen om te groeien in overgave: Niet mijn wil maar de Uwe geschiede.....echt in alles.

Ik ben zeker dat Stefan voor ons bidt en dat onze Heer het beste met ons voorheeft met het vooruitzicht op Zijn koninkrijk. Hij zal alle moeilijkheden die voor de weg daarheen nodig zijn toestaan en de kracht geven die we nodig hebben die weg te gaan. Hij is duidelijk met ons gezin bezig. Wij zijn de klei Hij is de maker. Hij kneedt flink........ au

lief liedje